• Voor wie is het lidmaatschap van HSV De Vriendenkring bedoeld?
  Kom je uit de gemeente Heumen en wil je vissen? Dan is het een goed idee om je aan te melden bij HSV De Vriendenkring. Daar zijn een aantal redenen voor. Allereerst moet je in Nederland altijd een schriftelijke toestemming hebben om ergens te mogen vissen. Voor de meeste wateren heb je genoeg aan de nationale Vispas (zie hieronder). Echter, om in de vijvers in Malden of in de kolken in de Erpewaai te mogen vissen, heb je naast een Vispas van onze vereniging óók de speciale toestemming voor deze wateren nodig. Onze leden krijgen zowel de Nationale Vispas als de speciale toestemming van onze vereniging.
 • Nationale Vispas
  Ben je op 1 januari 14 jaar of ouder, dan heb je vanaf dat jaar de Nationale Vispas nodig om te mogen vissen. In combinatie met de “Gezamenlijke lijst met Nederlandse viswateren” of de “Visplanner app” vormt de Nationale Vispas je schriftelijke toestemming om te mogen vissen in de wateren die in deze gezamenlijke lijst staan. Met de Vispas mag je dus op veel plaatsen vissen. Bij ons in de buurt zijn dat bijvoorbeeld het Maaswaalkanaal, de Maas, de Mookerplas, de Kraaijenbergse plassen en de Graafsche Raam. Ieder lid krijgt een Nationale Vispas van onze vereniging.
 • Lijst met verenigingswateren
  Naast de Vispas, ontvangt ieder lid van onze vereniging ook de “Lijst met verenigingswateren”. Samen met de Vispas van onze vereniging geeft deze lijst je toestemming om te mogen vissen in de Hoogenhof vijvers en in drie kolken van de Erpewaai. Deze lijst dient elk jaar zelf uitgeprint te worden en ook te worden ondertekend (klik Hier).
 • Jeugdvispas
  Ben je op 1 januari nog geen 14 jaar, maar wil je wel zelfstandig of met meerdere hengels vissen, dan is de Jeugdvispas de oplossing. De Jeugdvispas is een goedkopere versie van de normale Vispas en geeft jeugdige vissers dezelfde mogelijkheden als volwassen vissers.
 • Gratis jeugdvergunning
  Onze verenging ziet graag jeugdige vissers aan het water. Om dat te stimuleren geven we een speciale jeugdvergunning uit. Helemaal gratis! Ben je op 1 januari nog geen 14 jaar, dan mag je met deze vergunning zelfstandig met één hengel vissen in de Hoogenhof vijvers (dus niet in de Erpewaai!)
 • Mee vissen met een volwassene
  Dat mag altijd. Ben je op 1 januari nog geen 14 jaar, dan mag je altijd onder begeleiding van een volwassene met één hengel mee vissen. De volwassene moet natuurlijk ouder dan 18 jaar zijn en zelf een geldige Vispas hebben.
 • Dagvergunning
  Bent u geen lid en wilt u een keer in onze wateren komen vissen, dan kunt u via één van onze leden een dagvergunning aanvragen. U dient zelf wel in het bezit te zijn van een Vispas van een andere vereniging. Het lid dat de dagvergunning aanvraagt is ervoor verantwoordelijk dat u zich aan de regels houdt.