De Steenkamp kan alleen worden bevist vanaf de dijkkant, de zijkanten zijn niet bereikbaar en afgesloten door een hekwerk en snoeiafval. De diepste kant is de oostkant, op het midden staat circa 4,5 meter water, voor de lelies en overhangende takken is het ongeveer 2 meter diep. De bodem is over algemeen met een laag slib, afgestorven blad bedekt, maar op sommige plaatsen vindt je ook stukken hardere bodem.

De PH-waarde van het water is te hoog waardoor er geen goede voortplanting van de vissen mogelijk is. Visserijkundig onderzoek uit 2010 en 2014 hebben dit uitgewezen.

Vanaf juni ontstaat er blauwalg in het water wat weer verdwijnt rond eind september. Een oplossing hiervoor is nog niet voorhanden en daarom is dit probleem niet op korte termijn op te lossen.

Op het water zijn 4 stekken aanwezig die vrij ruim zijn. Het gebruik van een radiografische voerboot is toegestaan en om het water goed te kunnen bevissen aan te bevelen. U dient de poortjes te gebruiken om bij de waterkant te komen, en deze niet vergeten dicht te maken als er schapen in de wei staan!

  • Oppervlakte: 0.74Ha
  • Visbestand: zeelt, brasem, baarsjes, blankvoorn, snoek, graskarper en karper

Steenkamp Steenkamp Steenkamp